Pócspetri Gondozási Központ

Pócspetri Gondozási Központ alapadatai, szolgáltatásai

“A felmenőinkről gondoskodni talán a legnagyszerűbb felelősség az életben. Azok, akik előttünk jártak, annyi mindent adtak, és ők tették lehetővé azt az életet is, amit élünk.” 

John Hoeven

 

Pócspetri Gondozási Központ alapadatai, szolgáltatásai

 

Intézmény neve: Gondozási Központ Pócspetri

Címe: 4327. Pócspetri, Pócsi utca 13.

Tel: 06 42/385-200, Mobil: 06 70/332-07-17

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Intézményvezető: Pekkné Póti Szilvia

Fenntartó: Pócspetri Községi Önkormányzat

Cím: 4327. Pócspetri, Iskola u.13.

Tel: 06 42/385-200

Fenntartó képviseletét betöltő személy: Tamás György Polgármester

Intézmény felügyeleti szerve: Pócspetri Községi Önkormányzat Képviselő testülete

 

Alapszolgáltatásaink:

- Étkeztetés

- Házi segítségnyújtás

- Alapellátások ellátási területe: Pócspetri Község Közigazgatási területe

 Szakosított ellátás:

- Idősek Otthona

- Ellátási területe: Szabolcs- Szatmár- Bereg Megye

Étkeztetés:

Étkeztetés  keretén belül szociálisan rászorult személyeknek napi egyszeri meleg élelem biztosítása a hét öt napján, Hétfőtől- Péntekig. Az étkeztetés iránti kérelmet az Intézményvezetőjétől kérhetik. A kérelmet szóban vagy írásban terjesztheti elő a szolgáltatást igénylő, vagy törvényes képviselője. Az étkeztetés- kiszállítással- kiszállítás nélkül, helyben fogyasztással vehető igénybe.

Az étkeztetést a Pócspetri Községi Önkormányzat konyhájáról biztosítjuk, orvosi előírás alapján diétás étkezés is igényelhető.

A szolgáltatásért térítési díjat kell fizetni. A térítési díjat a fenntartó helyi rendeletben határozza meg. A személyi térítési díj nem haladhatja meg az ellátást igénybe vevő rendszeres havi jövedelmének 25%-át.

Jelenlegi térítési díjak:

57000Ft jövedelem alatt: 550Ft/adag

57000-85500Ft közötti jövedelem estén: 570Ft/adag

85500Ft fölötti jövedelem esetén: 610Ft/adag

 

Házi segítségnyújtás:

Házi segítségnyújtás keretében a szolgáltatást igénybe vevő önálló életvitelének fenntartását, gondozási szükségleteinek megfelelően saját lakókörnyezetében biztosítjuk.

A feladat ellátás során a gondozó segítséget nyújt az ellátást igénybe vevő fizikai, mentális és szociális szükségletének fejlesztésében, szintentartásában, életkorának, élethelyzetének, egészségi állapotának megfelelően. A szolgáltatást a hét öt munka napján H-P napokon vehető igénybe. Az ellátási forma legfeljebb napi négy órában nyújtható.

A kérelmet szóban, vagy írásban terjesztheti elő a szolgáltatást igénylő, vagy törvényes képviselője. A szolgáltatást megelőzően gondozási szükségletvizsgálat szükséges a napi gondozási óra megállapítása céljából.

Engedélyezett ellátottak száma: 6 fő. A szolgáltatásért megállapított térítési díj: 100Ft/óra.

Idősek Otthona:

Az idősek otthona  a szolgáltatást igénybe vevő részére teljes körű ápolást-gondozást 24 órás állandó felügyeletet biztosít. Intézményünk 31 fő bentlakásos férőhellyel működik.

Az elhelyezés feltétele: Napi 4 órát meghaladó gondozási szükséglet. Az igénybe vevők 2-3 ágyas szobákban kerülnek elhelyezésre. A két ágyas szobák lehetőséget nyújtanak házaspárok elhelyezéséhez.

Lakószobáink az idős személyek igényeihez, egészségi állapotuknak megfelelően kerültek kialakításra. A szobák bútorzatát ágy, éjjeli szekrény, kulccsal zárható ruhás szekrény intézményünk biztosítja.

A mozgáskorlátozott betegek számára is megfelelően kialakított szobák, közösségi helyiségek, fürdők állnak rendelkezésre, életvitelüket segítő rámpák, kapaszkodók kiépítésével.

Szolgáltatásaink:

- lakhatással összefüggő ellátás

- napi 5x étkezés, orvosi előírás alapján diétás étkeztetés biztosított

- textília biztosítás ( mosás-vasalás)

- egészségügyi alapellátás, heti két alkalommal, illetve szükség esetén az intézményi orvos látja el lakóinkat

- gyógyszer, gyógyászati segédeszköz beszerzése

- biztosítjuk a lakóink számára a járó és fekvő beteg gyógyintézetekhez való hozzájutást.

Fokozott figyelmet fordítunk családi és társadalmi kapcsolataik megtartására. Ennek érdekében az intézmény közösségi helyiségeiben, fekvőbetegeink esetén a lakószobáinkban rendszeres látogatási, kapcsolattartási lehetőséget biztosítunk.

Programokat szervezünk az itt élők hasznos időtöltésének érdekében. Megemlékezünk az egyházi, állami ünnepekről, köszöntjük a név- és szülinapos lakóinkat. Kirándulásokat, sütés- főzést szervezünk részükre.

Odafigyelünk a rendszeres mozgás és szabad levegőn történő kikapcsolódásra.

Lakóink részére lehetővé tesszük a szabad vallásgyakorlást.

A szolgáltatásért fizetendő térítési díj:

Intézményi térítési díj: 2435Ft/nap

Személyi térítési díj: 2435Ft/nap

A személyi térítési díj nem haladhatja meg a szolgáltatást igénybe vevő rendszeres havi jövedelmének 80%-át.

Amennyiben az ellátott nem tudja megfizetni az intézményi térítési díjjal azonos személyi térítési díjat, abban az esetben az ellátott hozzátartozója, vagy törvényes képviselője írásban vállalhatja a teljes, vagy a részbeni megfizetést.

Az idős emberek fontos részei életünknek és ezt érezniük is kell, hiszen szüleink, nagyszüleink mosolya és gondoskodása most is rengeteg erőt sugároz felénk, az ő kitartásuk, szeretetük felbecsülhetetlen kincs számunkra.