Iránytű Gazdaságfejlesztő Klub

Elérhetőség:
4327 Pócspetri Iskola út 8.
Telefonszám: 06/70-3870-230
Elnök: Kovács János
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Titkár: Kerékgyártó András
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

16 éves az Iránytű Gazdaságfejlesztő Klub >>>

Pócspetri Iránytű Gazdaságfejlesztő Klub az alakuló közgyűlését 1999. január 29-én tartotta. 17 évvel ezelőtt elsősorban azért jött létre ez a civil közösség, hogy csatlakozzunk az akkor szárnyát bontogató magyarországi teleház mozgalomhoz, és létrehozzunk sokfunkciós közösségi információs központokat. Ez teljes mértékben sikerült, és mindkét településen Pócspetriben és Máriapócson is megjelent a modern információs technológia. Így az önkormányzatok és intézményei, a civil szervezetek, vállalkozók és az egyéni felhasználók belakták, örömmel használták, és ha ma már másképpen is de használják ezen létesítményeket.
Ami különlegessé tette az egyesületünket az, hogy a létesítményeink keretén belül, és azon kívül is számtalan kulturális, oktatási, szociális, turisztikai, és egyéb közösségi programot, képzéseket, fesztiválokat, kiállításokat, táborokat szerveztünk, és a mai napig bonyolítottunk le, vagy közreműködünk a megvalósításban.

Csak felsorolás jelleggel az eltelt 16 évben végzett fő tevékenységeink:
(bővebben a „16 éves az IGFK” mellékletben megnyitható PDF dokumentumban)

Szolgáltatásaink:
Teleházainkban, eMagyarország pontjainkban biztosítjuk az alap, és irodai szolgáltatásokat: civil szervezetek kiszolgálása; ügyintézési segítségnyújtás; Internet elérési lehetőség; közhasznú tájékoztatás; multimédia használat; számítógépes játékok és munkák végzése. Speciális szolgáltatások keretében álláslehetőségek közzététele; képzési ajánlatok, tájékoztató anyagok; pályázatfigyelés; és turisztikai információk közreadása történik.

Képzések:
Gramofon Teleházas Zeneklub - számítástechnikai zeneszerkesztő tanfolyam; Fiatal lányok-asszonyok számítástechnikai képzése; alapfokú felnőtteknek; munkanélkülieknek OKJ-s végzettséget, és ECDL bizonyítványt is adó informatikai képzések; a Roma gyermek és fiataloknak Comenius Logo és Kreatív kommunikációs program; a „háLÓRA magyar! - Internet-képzés mindenkinek“; távoktatással „Programozás kicsiknek“ - Kreatív Kölykök Klubja.

Szakmai programok:
Különböző projekt menedzsment feladatok ellátása; Rehabilitációs, szociális információs szolgálat; Térségfejlesztő menedzseri program; Fiatalok Napja és Állásbörzéje; Teleházas jó megoldások/szellemi termékek tárának létrehozása; „Nyírségi Látóút” „Jó megoldások” programsorozat; Interetnikus kapcsolatok javítása a Kárpátok Eurorégióban; "Hungaricumok és az EU" vetélkedő; Közösségi faültetés; Ismeretterjesztő előadások, élménybeszámolók, filmvetítések, kézműves foglalkozások; Kihívás napi Teleházas futó- és kerékpárversenyek; Keresztúton - Ifjúsági programsorozat lebonyolítása.

Könyvek, kiadványok:
„Hírességeink Hétköznapi Hőseink”, „Mária Út Hírnökeként az El Caminón“, „Máriapócs Jelene”, „20éves a Város”, „Unokáink is látni fogják”, „Hogy unokáink is láthassák” könyvek, s a szakmai programokról, táborokról kiadványok készítése.

Fesztiválok, kiállítások, táborok:
Nyírség Értéki LEADER és egyéb Kulturális - Gasztronómiai Fesztiválok. „Hírességeink, Hétköznapi Hőseink”, és a „Ruszin földön jártunk” kiállítási tablók; „Európa 100 legszebb búcsújáró helye”; fafaragó, képzőművészeti, fotó, modell/makett s egyéb kiállítások. Közösség és Léleképítő,- Ruszin hagyományőrző, sport, életmód,- Zenei és kézműves nyári, és a „Határok nélkül” Nemzetközi Művészeti Alkotótáborok.

Határokon átívelő kapcsolatok:
Németországból, Szerbiából, Bulgáriából, Szlovákiából, Romániából, sőt Üzbegisztánból és az USA-ból is jöttek hozzánk „Látóútakra“. Romániai Kovászna megye szervezeteivel, a mezőfényi, és a bajor Eggstatti testvér települési kapcsolat; Nemzetközi Találkozók; "KorszakVáltó" túra, Kerékpáros zarándoklatok, (Csíksomlyó-Mariazell; Lourdes-Compostella-Fatima) szervezése, és a Mária Út építése.

Zenekarjaink:
Égiszünk alatt, de önállóan működik egy hagyományőrző, népi énekesekkel és alkalmanként táncosokkal kibővített citera együttes. S egy különleges, megzenésített verseket, „Beat-misei” számokat játszó, és rendhagyó eseményekhez illeszkedő zenés irodalmi-történelmi műsorokat szerkesztő, és előadó Iránytű Klub-zenekarunk is van.